Nyhedsbrev Oktober

Kære alle,

Sæsonen og dermed vores havedage lakker mod enden i takt med, at det bliver koldere, og de mørke dage bliver længere. Mange af dem der mødte op på den fælles havedag d. 27. sep., fik gjort deres haver klar til at gå vinteren i møde. Det der ikke kan overleve vinteren er taget op og smidt på komposten, og vinterafgrøderne er klar til at gå sne og kulde i møde. Så hvis ikke du selv har været i sving, er det bare med at komme i gang, inden frosten sætter ind 🙂

Aktivitetsdag
Selvom vi ikke var så mange på havedagen d. 27. sep. var det en rigtig dejlig og sjov dag med sol, flittige hænder, bålhygge og mad til alle. Vi nåede mange og vigtige opgaver. Drivhuset fik tagrender, mere beklædning og havemøblerne blev stillet i vinterhi. Desuden fik vi lavet nye robuste redskabsophæng i containeren, så redskaberne ikke falder ned. Endelig fik vi flyttet al hestemøget til kompostområderne, så det nu kan hentes her i stedet for helt nede i enderne af haven.

Newsletter_OktoberKomposten
På aktivitetsdagen fik vi også vendt komposten, og en rigtig god nyhed er… tadaaa… at komposteringen virker! Der er masser af orme, skrubtudser og insekter, som hygger sig i kompostdyngerne og laver ukrudt til den fineste økomuld. Men for at det virker endnu bedre, er det vigtigt, at vi husker at banke jorden af planterne, før de bliver smidt på komposten, og græsrødder skal også tørres helt først. Derfor rotationssystemet. Hvis du er tvivl, så spørg nogle af dine andre havevenner, når du er i haven. På et tidspunkt lærer vi det nok allesammen 🙂

Udekøkken
Vi er så heldige at have fået en portion penge til at udvikle og bygge et mobilt udekøkken. Det kommer til at ske i samarbejde med Økokalaset, som er specialister i at lave madevents med fællesskab og gode råvare i centrum. Vi glæder os meget til at bygge køkkenet og tage det i brug. Køkkenet forventes klar i løbet vinteren og kommer i brug ved den første havedag i det nye år. Så kontakt formand Erik Rosenberg, hvis du vil vide mere. Og har du lyst til at være med til bygge køkkenet, er der også brug for det.

Vinter i haven
Søndag den 22. november vil der være en speciel havedag for potentielle medlemmer fra de sociale boligområder i vores nabolag. Dette er særligt for at styrke vores muligheder for at arbejde mere for integration i vores nærområde. Der er mange, som har givet udtryk for at de gerne ville arbejde mere med integration, og nu er muligheden der for at være med. Der er brug for hjælp til en del til omkring dagen. Bl.a. er der brug for haveejere, der vil vise deres haver frem, fortælle om hvorfor de er glade for at have deres have og nogle til at lave aktiviteter for børn og en del andre ting. Eventen har primært fokus på at skabe mere kendskab til haverne, og at flere får lyst til at få en have. Send os en mail på mail@lersogroften.dk, hvis du vil være med.

På gensyn i haverne og god vinter

Mange hilsner
Bestyrelsen, Lersøgrøftens Integrationsbyhaver