Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Integrationsbyhaver og forskning – havevandring + Talks

20. august 2017 @ 13:00 - 15:00

Gratis

13:00-15:00 Havevandring og open air talk.

Gør byhaver en forskel?
Kom og bliv klogere på byhaver og dyrkingens sociale potentiale i byen.

Lersøgrøftens Integrationsbyhaver invitere til havevandring, efterfulgt af open air talks fra to forskere. Linda Lapina fra RUC og Byhaveforsker Søren Christensen fra UCSJ har hver for sig undersøgt byhavers lokale potentiale med udgangspunkt i Integrationsbyhaverne.

Arrangementet er en del af Nørrebro Byhavefestival og sker i et samarbejde med Nørrebrolokaludvalg.

Begge talks vil være mellem 15-20 min. Der vil være mulighed for spørgsmål og samtale efterfølgende. Havevandringen vil være ved tidligere formand Erik Rosenberg, vil fortælle om havernes liv, historie og udfordringer.

Ditte Brøgger vil være moderator og sikre vi holder tidsplanen. Læs hendes artikkel om byhaver her:
http://dittebrøgger.dk/wp-content/uploads/2014/02/Grøntsager-får-nye-fælleskaber-til-at-spire-I-Byen.pdf

SØREN CHRISTENSEN er underviser på Professionshøjskolen Absalon, der uddanner lærere, pædagoger, diætister, socialrådgivere m.m., og er involveret i et forskningsprojekt om grønne urbane fællesskaber (GUF) og har bl.a. publieret videnskabelig artikel om hvordan byhaver kan skabe social kapital.
Grønne urbane fællesskaber anvendes af en række forskellige aktører, lige fra sociale bevægelser der søger at udfolde grønne kritikker af kapitalismen i byens rum og det urbane landsskab, til lokale og regionale aktører der afsøger nye måder at etablere forebyggelse og sundhedsfremme på.
I 2016 gennemførte Søren vha. feltarbejde, kvalitative interviews, survey-data, samt data fra Danmarks Statistik en undersøgelse af Lersøgrøftens Integrationsbyhaver med det formål at undersøge hvilken form for fællesskab der udfolder sig i haverne, hvorvidt og hvordan integrationsbyhaverne potentielt fremmer integration, samt medlemmernes motivation(er) for at være en del af haverne.

LINDA LAPINA er nyuddannet PhD fra Roskilde Universitet og beboer i Nordvest. Hun forsker i urbane rum og gentrificering med fokus på social inklusion og eksklusion og forhandlinger om sted og tilhørsforhold.
Byhaver kan både fremme bæredygtighed og styrke tilhørsforhold og fællesskab i byen. Men hvordan udspiller integration sig i byhaver, og på hvilke præmisser? Linda Lapina vil fortælle om sociale processer i byhaver som integrationsprojekt på baggrund af feltarbejde i Lersøgrøftens haver i 2014 og 2015.

Detaljer

Dato:
20. august 2017
Tidspunkt:
13:00 - 15:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/879235075563574

Arrangør

Lersøgrøftens Integrationsbyhaver
Hjemmeside:
lersogroften.dk

Sted

Lersøgrøften
Lersøstien 131 A
København, Danmark
+ Google Map
Hjemmeside:
lersogroften.dk